20 Mayıs 2009 Çarşamba

Terbiyeli Kereviz Çorbası



Malzemeler :

* 1 demet kereviz sapı
* 1 soğan
* 1 çorba k.tereyağı

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 3 çorba k.un
* yarım limon suyu
* 1 su b.et suyu
* su
* tuz

Hazırlanışı :

Soğanları yemeklik doğrayın. Erimiş tereyağında kavurun. Biraz kavrulunca üzerine doğranmış kereviz yaprağını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca sıcak su ve kemik suyu ekleyin. 5 dakika kaynatın.

Yoğurt, un ve limon suyu bir kaba alarak karıştırın. Üzerine biraz soğuk su ekleyin. Biraz da sıcak su ekleyerek terbiyeyi çorbaya dökerek çorbayı bağlayalım. Çorbayı servis kasesine döktükten sonra üzerine kereviz yaprakları serperek servis yapın.