23 Şubat 2012 Perşembe

Armutlu Kahveli Kek

Armutlu Kahveli Kek

Malzemeler:


  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz şeker
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Su B. Sıvıyağ
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 1 Pk. Vanilya
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • Ustasından Un Ölçüsü

Islatmak İçin:

  • 1 Çorba K. Granül Kahve
  • 2 Çorba K. Toz Şeker
  • 1 Su B. Süt

Ara Katlar İçin:

  • 4 Armut
  • 1 Su B. Toz şeker
  • 1 Çay K. Karanfil



Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve 6 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ara katları için, armutu soyup dilimliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Toz şeker ve karanfili katıp kendi suyu ile kısk ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.

Pişen armutları soğumaya bırakıyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Keki kalıbından ayırıyoruz. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz. Keki ıslatmak için, granül kahve, toz şeker ve sütü kaseye koyup karıştırıyoruz.

Kekin alt tabanını ıslatıyoruz. Soğuyan armutların yarısını diziyoruz. Diğer kekide ıslatıp armutun üzerine kapatıyoruz. Kalan armutları üzerine dizip servis ediyoruz.