16 Şubat 2012 Perşembe

Ekmek Çanağında Köz Biberli Çorba

Ekmek Çanağında Köz Biberli Çorba

Malzeme Listesi:


  • 1 Kg. Çavdar Unu Karışımı
  • 2 Pk. Kuru Maya
  • Su

Çorbası İçin:

  • 4 Köz Biber
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 2 Çorba K. Un
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 1 Tutam Ispanak Yaprağı
  • 1 Dal Biberiye
  • Su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:

Kuru mayayı küçük bir kaseye döküp üzerine ılık su döküyoruz. Karıştırıp çözülmesi için 2-3 dakika bekletiyoruz. Unu karıştıma kabına alıp ortasını açıyoruz.

Çözülmüş mayayı ortasına döküyoruz. Biraz su ekleyip ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ister bütün olarak ister 3'e bölüp yuvarlıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine koyup mayalanması için dinlendiriyoruz. Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan ekmekleri soğumaya bırakıyoruz. Baş kısmını kesiyoruz. İçini boşaltıyoruz.

Çorbası için, tereyağını tencereye koyup eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Soğan, sarımsak ve köz biberi ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz.

Domates ve biber salçasını ekliyoruz. İyice kavrulduktan sonra et suyu ve sıcak su katıyoruz. 1-2 taşım kaynatıp el blendırından geçiriyoruz. Küçük doğranmış ıspanak yapraklarını katıyoruz. Tuzunu ekliyoruz.

Kıvamını bağlamak için biraz daha sıcak su koyabiliriz. Ispanaklarla birlikte biraz daha pişirdikten sonra çanak yapmış olduğumuz ekmeklere çorbayı döküyoruz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve biberiye yaprağı koyup servis ediyoruz.