27 Şubat 2012 Pazartesi

Kuru Meyveli Sütlaç

Kuru Meyveli Sütlaç

Malzemeler:


  • 6 Su B. Süt
  • 1,5 Su B. Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Pk. Vanilya
  • 3 Çorba K. Pirinç
  • 1 Çay B. Kuru Üzüm
  • 1 Çay B. Kuru Meyve
  • Yarım Çay B. Yaban Mersini
  • 2 Çorba K. Mısır Nişastası

Süslemek İçin:

  • Hindistan Cevizi
  • Yeşil Fıstık



Hazırlanışı:

Kuru üzüm, yaban mersini, ve kuru meyveleri sıcak su ile ıslatıyoruz. Yumuşadıktan sonra yıkayıp süzüyoruz. Pirinci küçük bir tencerede haşlıyoruz. Sütü geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.

Şeker ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Süt kaynadıktan sonra kuru meyveleri ekliyoruz. Yumurta sarısı, mısır nişastası ve biraz suyu kaseye döküp karıştırıyoruz.

Meyveler biraz piştikten nişastalı karışımı döküyoruz. 1 taşım daha kaynatıp kıvamını aldıktan sonra kaselere paylaştırıyoruz. Sütlaçların üzeri pelte tuttuktan sonra hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.