9 Şubat 2012 Perşembe

Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer Günü Pastası
Sevgililer Günü Pastası
8 Kişiliktir
Malzemeleri:

  • 175 gram veya 1 ve 1/2 su bardağı kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 115 gram veya 1/2 su bardağı pudraşeker
  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • 15 ml veya 1 yemek kaşığı pekmez
  • 150 ml veya 2/3 su bardağı ayçiçeğiyağı
  • 150 ml veya 2/3 su bardağı süt



Dolgu malzemesi için:

  • 3 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 150 ml. veya 1/4 su bardağı kremşanti
  • 115 gram çilek dilimlenmiş

Süsleme için:

  • Bir miktar Çikolatalı fondan Kalp şeklinde çikolata
  • Pudraşeker, serpmek için




Yapılışı:
- Fırını 160°C’de ısıtın. 20 cm’lik derin ve kalp şeklindeki kek kalıbını yağlayın ve dibine yağlıkağıt serin. Kek unu, kabartma tozunu ve kakaoyu geniş bir kaseye alın. Şekeri ilave edip karıştırın.
- Yumurtaları, pekmezi, ayçiçeğiyağını ve sütü ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru, hazırladığınız kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp sertleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıptan çıkarıp soğuması için bekletin.
- Keskin bir bıçakla keki enine ortadan ikiye kesin. Alt keki servis tabağına alın. Üzerini çilek reçeliyle kaplayın.
- Kremşantiyi çırpıp çilekleri ilave edin. Kremayı kekin üzerine sürün. Diğer keki üzerine yerleştirin. Çikolatalı fondanla kekin üzerini kaplayın. Çikolata kalpleriyle süsleyip pudraşeker serpin.