27 Mart 2012 Salı

Kuskuslu Tavuk

Kuskuslu Tavuk

Malzeme Listesi


  • 1 Tavuk Göğsü
  • 1 Kase Çeri Domates
  • Biberiye
  • 1 Pk. Kayın Mantarı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kuskusu İçin:

  • 1 Kase Ev Yapımı Kuskus
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • Su
  • Tuz



Hazırlanışı

Tenceremizin içerisine tereyağı ve sıvıyağı döküyoruz.Üzerine tuz ve kuskusları döküp kavuruyoruz. Tuzunu ve sıcak suyunu da ilave edip kuskusları haşlıyoruz. Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğruyoruz. Domates ve tavuk göğüslerini çubuk şişlere diziyoruz.

Üzerine sıvıyağ, tuz, biberiye ve karabiberi döküp harmanlıyoruz. Harmanladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Mantarları temizleyip doğradıktan sonra zeytinyağında soteliyoruz. Üzerlerine tuz ,karabiber ve fesleğen ilave ediyoruz.Sarımsaklarını da döküp pişiriyoruz.

Pişen kuskusları servis tabağının içerisine alıyoruz.Tabağın kenarlarına pişen tavuk gögüslerini ve mantarları koyup servis ediyoruz.