4 Mart 2012 Pazar

Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler:


  • 3 Su B. Bulgur
  • 1 Su B. Yeşil Mercimek
  • 1 Soğan
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Su B. Et Suyu
  • Su
  • Tuz



Hazırlanışı:

Yeşil mercimeği sıcak su ile ıspatıp kara suyunu döküyoruz. Küçük bir tencereye koyup yarı kıvamda haşlıyoruz. Tereyağı ve biraz sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz.

Bulguru ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz. Et suyu ve mercimekleri suyu ile döküp karıştırıyoruz.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.