2 Nisan 2012 Pazartesi

Supangle Tarifi


Supangle Tarifi
Malzemeler:

  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1,5 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 50 Gr Bitter Çikolata
  • Yarım Pasta Keki
  • Üzüm Reçeli
  • 2 Çorba Kaşığı Köpürtülmüş Şanti



Hazırlanışı:

Tenceremizin içerisine sütü,şekeri,unu,yumurta sarısını ve kakaoyu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Tencereyi ocağın üzerine alıp kıvamı koyulaşana kadar karıştırıyoruz.

Tenceremizi ocaktan alıyoruz. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave ediyoruz. Pasta kekimizi doğrayıp servis edeceğimiz kup bardakların içerisine koyuyoruz.

Kekleri üzüm reçeli,marmelat yada sütle ıslatıyoruz. Üzerine de hazırlamış olduğumuz supangleyi döküp servis ediyoruz.