8 Haziran 2012 Cuma

Oktay Ustadan Sahici Islak Kek

Sahici Islak Kek Tarifi
Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı esmer şeker( esmer şekeriniz yoksa toz şeker toz şeker de olabilir)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirinde 5 dakika köpürtün.süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin çırpmaya devam edin.ve bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.çırpmaya devam edin.önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.

fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin ve ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.sosu iyice çektikten sonra kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün.ve fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.