27 Haziran 2012 Çarşamba

Patkat Böreği


Patkat Böreği
Patkat Böreği

Malzemeler
  • 4 Su B. Un
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • 1 Çay B. Yoğurt
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Yumurta
  • 4 Çorba K. Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su
Katları Yağlamak İçin:
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
İç Harcı İçin:
  • 5 Haşlanmış Patates
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı

İç harcı için:Karıştırma kabımızın içerisine patates ve peynirleri rendeliyoruz.Üzerine ince doğranmış maydanozları tuzu ve karabiberini de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz.

Karıştırma kabımızın içerisine unu koyuyoruz.Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Ortasına yumurta,yaş maya,süt,yoğurt,yağ ve tuz koyup hamurumuzu ortasından başlayarak yoğuruyoruz.
 
Hamurumuza un ilavesi ederek kulak memesi kıvamına hamur yapıyoruz.Hamuru 15 adet bezeye bölüyoruz.Tatlı tabağından büyük olacak şekilde açıyoruz.
 
Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağını karıştırıyoruz.Açtığımız hamurların aralarını yağlayarak üst üste koyuyoruz.Hamurları 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru merdaneyle uzunlamasına açıp yağlıyoruz.Kenarlarından başlayıp sıkıca sararak rulo yapıyoruz.
 
Hamurumuzu 3 parmak kalınlığın da kesiyoruz.Kesilen hamurları elimizle açıp içerisine iç harcından koyuyoruz.Patetesler dışarıdan görünecek şekilde hamuru kapatıyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.