7 Haziran 2012 Perşembe

Porsiyonluk Kumpir

Porsiyonluk Kumpir
Porsiyonluk Kumpir

Malzemeler :

  • 8 haşlanmış patates
  • 2 çorba k.tereyağı
  • 1 su b.kaşar peynir rendesi
  • 3 sosis
  • siyah zeytin
  • yeşil zeytin
  • tane mısır
  • bezelye
  • ketçap
  • mayonez
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Haşlanmış patatesleri püre haline getirin. Üzerine tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra bu karışıma kaşar peyniri rendesini de ekleyin. Hazırladığınız patates pürelerini sufle kaplarının içinde bir havuz oluşturacak şekilde kaplayın.

Diğer tarafta iç harcı için karıştırma kabına doğranmış sosis, siyah zeytin, yeşil zeytin, tane mısır ve bezelyeyi alarak sufle kaplarına paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180 derecelik fırına verin. Kaşarlar eriyene kadar pişirin. Üzerinde turşu, ketçap ve mayonez ile servis yapın.