27 Temmuz 2012 Cuma

Aile Boyu Çanak Köfte

Aile Boyu Çanak Köfte
Aile Boyu Çanak Köfte

MALZEMELER


  • 750 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • galeta unu

GARNİTÜRÜ İÇİN:

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 patates

SOSU İÇİN:

  • 1 su b. domates sos
  • kaşar peyniri



HAZIRLANIŞI: 

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu da doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Yoğuruyoruz ve kıvamına göre galeta unu döküyoruz. İyice yoğurarak özdeşleştiriyoruz. Hazırladığımız harcı ayrı bir yağlanmış tepsiye alıyoruz ve çanak şekli veriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabağı, havucu ve patatesi soyarak küp küp doğruyoruz, karıştırma kabına alıyoruz. İçine sıvıyağ ve tuz döküp harmanlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup, yayıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, fesleğeni doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve fesleğeni ilave ediyoruz. Domates sosunu da döküyoruz. Pişen köfteyi servis tabağına alıyoruz, içine pişirdiğimiz sebzeleri dolduruyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz. Kaşar peyniri rendeleyerek servis ediyoruz.