21 Temmuz 2012 Cumartesi

Bademli Fıstıklı Güllaç

Bademli Fıstıklı Güllaç
Bademli Fıstıklı Güllaç

Malzemeler:


  • 11 yaprak güllaç
  • 11 su b. süt
  • 2,5 su b. toz şeker
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1,5 su b. hindistan cevizi
  • yarım çay b. gül suyu
  • 3 su b. file badem

ÜZERİ İÇİN:

  • yeşil fıstık
  • kiraz şekerlemesi



Hazırlanışı:

Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz. Güllaçın lapa olmaması için sütü fazla ısıtmamalıyız. Gül suyunun yarısını sütün içine döküyoruz. Bademi fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. Güllacı yapacağımız tepsinin zeminine biraz süt döküyoruz.

Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine 1 su bardağı kadar sütü döküyoruz. Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz. 6 kat yaprağı bu sırayla yerleştiriyoruz.

Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz. 6. kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve kızarttığımız bademi döküyoruz. Geriye kalan 5 yaprağı da aralarına süt, hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek yerleştiriyoruz. Güllacımızı sütünü çekmesi için dinlendiriyoruz. Üzerini yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyerek servis ediyoruz.