22 Temmuz 2012 Pazar

Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

Malzemeler :


  • 3 Su B. İrmik
  • 3 Yumurta
  • 100 Gr. Tereyağı
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 150 Gr. Tel Kadayıf
  • 1 Su B. Ceviz

Şerbeti İçin:

  • 3,5 Su B. Toz Şeker
  • 3,5 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon



Hazırlanışı

Tel kadayıfları tiftikliyoruz. İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz.
Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.