27 Temmuz 2012 Cuma

Dereotlu Peynirli Dilim Börek

Dereotlu Peynirli Dilim Börek
Dereotlu Peynirli Dilim Börek

MALZEMELER


  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • 300 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 çorba k. çörekotu



HAZIRLANIŞI: 

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sıvıyağını döküyoruz. Peyniri içine rendeliyoruz. Dereotunu doğrayıp harcın içine katıyoruz. Çörekotunu da ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha açıyoruz. Her kata harçtan koyup yayıyoruz. İki tarafından hafifçe katlıyoruz. Katlamadığımız kenarından rulo şeklinde sarıyoruz.

Ortadan ikiye kesiyoruz ve yufkanın harcı çekmesi için derin dondurucuda dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra börekleri dilimliyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.