20 Temmuz 2012 Cuma

Dondurmalı Şeftali Tatlısı


Malzemeler :


  • 4 Şeftali
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • Yarım Çay B. Su

Üzeri İçin:

  • 3 Çorba K. Esmer Toz Şeker
  • 8 Yulaflı Bisküvi
  • 1 Yumurta Akı
  • 3 Çorba K. Fındık
  • 1 Şişe Tereyağlı Vanilya Esansı
  • 6 Çorba K. Toz Şeker



Hazırlanışı
Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye içleri yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerine toz şekeri ve suyunu ilave edin. Karıştırma kasesine esmer şekeri alın. Bisküvileri üzerine kırın. Esansı dökün. Yumurta akını ve fındığı da koyun.

Elinizle hepsini karıştırın. 8 adet köfte gibi yuvarlak yapın. Şeftalilerin çekirdek yatağına yerleştirin.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sosunu dökün. Soğuyunca servis edin.