25 Temmuz 2012 Çarşamba

Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı
Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı

Malzemeler:


  • yarım ekmek kadayıfı
  • 1 lt. su
  • yarım limon
  • 1 kg toz şeker
  • 1 su b. toz şeker
  • yarım kg vişne

ÜZERİ İÇİN:

  • kaymak


HAZIRLANIŞI: 

Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu ve ayıklanmış vişneyi tencereye alıyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Limonun suyunu da sıkarak karıştırıyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz.

Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz.

Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymakla beraber servis ediyoruz.