5 Temmuz 2012 Perşembe

Patatesli Büzgülü Börek

Patatesli Büzgülü Börek
Patatesli Büzgülü Börek

Malzemeler :

Hamuru İçin:

  • Yarım Çay B. Süt
  • Yarım Çay B. Su
  • Yarım Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 2 Çorba K. Yumuşak Margarin
  • 2 Çorba K. Yoğurt
  • 1 Çay K. Karbonat
  • 1 Çay K. Tuz
  • Alabildiği Kadar Söke Un

İç Harcı İçin:

  • 2 Soğan
  • 6 Küçük Patates
  • 1 Çorba K.Domates Salçası
  • 1 Tatlı K. Biber Salçası
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber



Hazırlanışı

İç harcı için; tavaya sıvıyağı dökün. Soğanları doğrayıp yağda kavurun. Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın. Tavaya ilave edin. Salçaları, tuzunu ve biberini de atıp karıştırın.

Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Hamurunu hazırlamak için; yumurtayı kırın ve beyazını hamura, sarısını üzerine ayırın. Sütü, sıvıyağı, yumurta beyazını ve suyu karıştırma kabına dökün. Çırptıktan sonra yoğurdu, yumuşak margarini ekleyip karıştırın. Tuzu, karbonatı ve unu da ekleyip karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince küçük bezeler koparıp unlayarak açın.

Açtığınız bezelerin ortasına harçtan koyun. İki kenarından büzerek, ortada uçlarını birleştirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside mayalanmaya bırakın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.