26 Temmuz 2012 Perşembe

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı
Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı 

MALZEMELER:


  • 1,5 su b. süt
  • 1 pk. toz şanti
  • 3 çorba k. süzme yoğurt
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1 pk. yulaflı bisküvi
  • 500 gr. kayısı

ÜZERİ İÇİN:

  • Kayısı
  • Yeşil fıstık



HAZIRLANIŞI: 

Bisküvileri kırıyoruz. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğrayıcı kasesine koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini döküp doğrayıcıdan geçiriyoruz. Şekeri isteğe göre azaltabilirsiniz. Toz şantiyi sütle köpürtüyoruz. Süzme yoğurdu da içine katıp karıştırıyoruz.

Kupların zeminine yoğurtlu şanti koyuyoruz. Üzerine bisküvi, onun üzerine kayısı püresi, en üste tekrar yoğurtlu şanti koyuyoruz ve servis ediyoruz.