22 Temmuz 2012 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ MANTI ÇORBASI

YEŞİL MERCİMEKLİ MANTI ÇORBASI
YEŞİL MERCİMEKLİ MANTI ÇORBASI

Malzemeler :


  • 1 Kase Mantı
  • 1 Su B. Yeşil Mercimek
  • Tuz
  • Su

Terbiyesi İçin:

  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba K. Un
  • 1 Yumurta
  • Yarım Limon
  • Su

Üzeri İçin:

  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber



Hazırlanışı:

Mantıyı sıcak suda haşlayın. Ardından mercimeği ilave edin. Kaynamaya bırakın. Terbiyeyi hazırlarken; yoğurdu, unu ve yumurtayı çırpın. Yarım limon suyunu ekleyin. Önce soğuk su, ardından kaynar su ekleyin ve iyice çırpın.

Kaynayan çorbaya kesilmemesi için karıştırarak terbiyesini dökün. Tuzunu da atıp bir taşım daha kaynatın. Tereyağını eritin, nane ve pul biberi koyup karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin.