25 Temmuz 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya



  • yarım kg bamya
  • 1 domates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • zeytinyağı
  • tuz
  • toz şeker


HAZIRLANIŞI: 

Bamyaları ayıklayıp yıkıyoruz. Limonlu suda bekliyoruz. Havuçları soyuyoruz ve bamya boyunda doğruyoruz. Tencerenin zeminine havucu koyuyoruz. Bamyayı süzüp tencereye alıyoruz. Soğanı da bamya boyunda doğruyoruz.

Soğanı bamyanın üzerine koyduktan sonra domatesi üzerine rendeliyoruz. Limonu dilimleyip üzerine diziyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Tuzunu ve şekerini atıyoruz. Az sıcak su veriyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.