7 Ağustos 2012 Salı

Baharatlı Köz Çorba

Baharatlı Köz Çorba
Baharatlı Köz Çorba

MALZEMELER


  • 3 domates
  • 2 patlıcan
  • 3 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba k. un
  • 1 çorba k. tereyağı
  • sıvıyağ
  • et suyu
  • taze kekik
  • taze biberiye
  • tuz
  • su



HAZIRLANIŞI: 

Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Peşinden domatesi, soğanı ve sarımsakları da közlüyoruz. Közlediğimiz sebzeleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Çorba tenceresine tereyağını ve unu ilave ediyoruz. Soğanı ve sarımsağı tencereye alarak kavuruyoruz.

Kırmızı biber ve patlıcanı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kekiği ve biberiyesini de ilave ediyoruz. Çorbayı el blendırından geçiriyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra servis ediyoruz.