6 Ağustos 2012 Pazartesi

Kişnişli Patates Çorbası

Kişnişli Patates Çorbası
Kişnişli Patates Çorbası

MALZEMELER:

  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 su b. et suyu
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su
TERBİYESİ İÇİN:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba k. un
ÜZERİ İÇİN:
  • kişniş


HAZIRLANIŞI:

Patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayarak tencereye alıyoruz. Patatesi de koyarak kavuruyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Et suyunu ilave ediyoruz.

Çorbayı kaynatıyoruz. Terbiyesi için, yumurtanın sarısını kaseye ayırıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu döküyoruz ve çırpıyoruz. İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Peşinden karıştırarak sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki çorbayı el blendırıyla eziyoruz.

Terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz.