14 Kasım 2012 Çarşamba

Cevizli Kıtır Ekmekli Makarna

Cevizli Kıtır Ekmekli Makarna
Cevizli Kıtır Ekmekli Makarna

Malzeme:

  • 1 paket kelebek makarna
  • 150 gr
  • Yeterince tuz, su
Üzeri İçin:
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı tuzluı fıstık
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 3 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 9-10 dal maydanoz
  • Yeterince tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Makarna, kaynar tuzlu suda haşlanıp, süzülür.
Aynı tencerede tereyağı eritilip, makarna ilave edilerek karıştırılır.

Üzeri için;
Bayat ekmek, fıstık, ceviz ve sarımsak robottan geçirilir.
Bir tavaya alınıp, üzerine zeytinyağı eklenerek 4-5 dakika kavrulur.
Yeterince tuz ve karabiber eklenip, ocaktan indirdikten sonra, kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
Makarna, servis tabağına alınıp, üzerine hazırlanan sos serpiştirilerek sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: makarna
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 50 dk
Hazırlıkta kullanılan araçlar: tencere, süzgeç, robot, tava, kaşık, bıcak.
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağına alınan makarnanın üzerine cevizli ve fıstıklı harç dökülerek.
Porsiyon sayılı: 6 kişilik.
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, omega 3 
Maliyeti: 10 tl