17 Kasım 2012 Cumartesi

Lokmalık Cevizli Tart

Lokmalık Cevizli Tart
Lokmalık Cevizli Tart

Malzemeler:


Hamuru İçin;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiğince un (1,5 su bardağı)

İç Harcı İçin;
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1/2 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • Ceviz
Hazırlanışı:
  • Peynir, yoğurma kabına alınıp, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un eklenerek iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirilir.
  • İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya eklenerek çırpılır.
  • En son üstüne birer bütün ceviz koyularak, 170 C derece ısınmış fırında pişirilir.