19 Kasım 2012 Pazartesi

Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça
Saçaklı Poğaça

Malzemeler:

  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 2 adet kesme şeker
  •  2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya ) 
  • 1 yumurta sarısı
  • 7,5 su bardağı un

Süs İçin;
  • 2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • ½ demet maydanoz
Yapılışı:

Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.