13 Aralık 2012 Perşembe

Büryan Pilavı

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr kuşbaşı et
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 4-5 adet sivribiber
  • 1/4 limon suyu

Hazırlanışı:
Pirinçler ılık tuzlu limonlu suda yarım saat bekletilir. Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek pişirilir. Pirinçler nişastası gidene dek yıkanır ve suyu süzülür. Tencereye sıvıyağ alınır, pirinçler eklenip kavrulur. Etler ayrı bir tencereye alınır. Üzerine rendelenmiş havuç yayılır. Üzerine piyaz doğranmış soğanlar yayılır. Üzerine küçük doğranmış sivri biberler ve rendelenmiş domates yayılır. Sebzelerin üzerine pirinçler yayılarak sıcak et suyu eklenir ve tuz ayarlanır. Pilav ağır ateşte pişirilir. Ateşten alınıp 15- 20 dk demlendirilerek ters çevrilerek servis yapılır.