13 Aralık 2012 Perşembe

ISLAK KEK

ISLAK KEK
ISLAK KEK


Malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu


SOSU İÇİN

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • isteğe göre içine bir cay bardağı hazır çikolata sosu da kata bilirsiniz


HAZIRLANIŞI:
Yumurta şeker iyice çırpılır. sütü ve sıvı yağın ilave edip çırpın daha sonra unu cevizi kakao ve kabartma tozunda ilave edip karıştırın. Yağlanmış 35-40 cm lik tepsiye boşaltılır. 170 derecelik fırında ortalama 35- 40 dk kadar pişirilir. kek fırında pişerken sosu hazırlanır.sosun malzemelerini bir kapda şeker eriyinceye kadar çırpılır.çıkan kek dilimlenip sosu üzerine yedirilir ortalama 15 dk sonra isteğe göre süslenip servis edebiliriz.