6 Aralık 2012 Perşembe

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi
Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 280 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 yk. pekmez
  • 4 tatlı k. tarçın
  • 2 tatlı k. zencefil
  • 1 çay k. karabiber
  • 120 gr tereyağı
  • 100 gr margarin
  • 500-550 gr un
  • 2 çay k. kabarma tozu
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • 1 çay k. karanfil
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:
  • Kabın içine şeker ve yağlar koyularak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta ve pekmez eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Kuru malzemeler eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur streçe sarılıp dolapta 1-2 saat bekletilir.
  • Tezgaha hafif un serperek ½ cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıplarıyla kesilir.
  • Yağlı kağıt üzerine dizilir ve ısıtılmış 175 derecelik fırında renkleri dönene kadar 10-15 dk pişirilir.
  • Soğuduktan sonra royal krema ile istenilen süslemeler yapılır.
Tarifin Özellikleri:
  • Kurabiye çeşididir.
  • Tarif 2 tepsi içindir.
  • Süslemeye açık bir kurabiye çeşididir.
  • Şeker hamuru, erimiş bitter çikolata ile süslenebilir.
  • Maliyeti 7-8 tl'dir.