17 Temmuz 2013 Çarşamba

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 5 Su Bardağı Un 
  • 2-3 Çorba Kaşığı Kepekli Un
  • 2 Çay Bardağı Ilık Süt
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz 
  • 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağ 
  • 1 Paket  Kuru Maya 

Üzerine Sürmek için: 

  • Yarım Çay Bardağı Süt 
  • 1 Yumurta Sarısı 
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Çörek Otu ve Susam


HAZIRLANIŞI
Bir kaba unu, mayayı, tere yağını, tuzu ve şekeri alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü ortaya döküp yoğurun. Kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, ılık bir yerde yarım saat kadar dinlendirin. Fırın tepsisini biraz yağlayın ve bolca kepek ya da un serpin. Dinlenen hamuru yuvarlak bir şekilde tepsiye fazla bastırmadan yayın. Önceden hazırladığınız sıvı yağlı ve ılık sütlü karışıma ellerinizi batırın. Pide hamurunu elinizle sağa sola doğru hafifçe bastırarak genişletin. Elinizle baklava şekli verip, kare şeklini almasını sağlayın. Daha sonra süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak üzerine bol bol sürün. Bu şekilde 20 dk. kadar bekletin. Üzerine çörek otu, susam serperek 200 derece fırında 25 dakika pişirin.