5 Temmuz 2013 Cuma

ZERDE

ZERDE
 ZERDE

MALZEMELER:


  • 1 lt su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • safran
  • yarım çay bardağı kuş üzümü




HAZIRLANIŞI:
1 lt suyu ocağa koyup az miktar safranımızı da ilave edelim. safranın renginin çıkması için çırpma teli ile karıştıralım daha sonra şekerimizi de ilave edip eritikten sonra haşlanmış pirincimizi de koyduktan sonra kaynatalım kaynamaya başlayan zerdemize 1 çay bardak suya nişastamızı eriterek bu karışımı kaynayan zerdemize yavasca dökelim daha sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstığımızı da ilave etikten sonra 1 dk  kaynatıp kaselerimize döktükten sonra 15 dk soğutup isteğimize göre süsleyip servis edebiliriz...