28 Mart 2014 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler:
- Salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yağ ( zeytinyağı olması önerimiz ama sıvıyağ da olabilir )
- Dereotu
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon

Yapılışı: 

- Soğanlar incecik doğranır ve büyük bir kaba alınır.
- Ardından 1 ay bardağı yağ konulur.
- Pirinçler ayıklanıp, yıkanır, ardından kaba eklenir.
- Salça, karabiber, pul biber, nane, tuz, kimyon ve dereotu da eklenip, iyice harmanlanır.
- Ardından yapraklar tuzu çıkana kadar iyice yıkanır. Geceden yıkamaya başlayabilirsiniz. Ilık suyun içinde bekletip ara ara suyunu değiştirirseniz yapraklar tuzunu çıkaracaktır.
- Ardından sarma işlemine başlayabilirsiniz. Sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üstüne limon dilimleri eklemeyi unutmayın.
- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip, sarmalarınızı pişirebilirsiniz.

Önerimiz: Eğer sarmalarınızın üzerine pişmeye yakın biraz zeytinyağı gezdirirseniz, parlak bir görünüm verebilirsiniz.