4 Nisan 2014 Cuma

ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ
ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ



Malzemeler

  • 1 su b. süt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1/2 su b. kakao
  • 2 su b. un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su b. sıvı yağ
  • 2 su b. toz şeker

Sosu için

  • Çeyrek su b. süt
  • 1 su b. vişne suyu



Hazırlanışı


  • Yağ, şeker, süt ve kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpma işlemini yapıyoruz. 
  • Elde ettiğimiz bu karışımın 3/4'ünü su bardağına ayırıyoruz (İleride üzerine süt koyup tamamlayacağız)
  • Geriye kalan karışımın içerisine kakao, un, yumurta, ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  • Ortaya çıkan bu karışımı yağlanmış bir kalıba döktükten sonra 40 dakika boyunca 180 derecelik sıcaklıktaki bir fırın ısısında pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra malzemelerimizde yer alan vişne suyunu kekin üzerine döküyoruz. 
  • Ayırmış olduğumuz sosa sütü de ilave edip, bunu da kekin üzerine boşaltıyoruz.
  • Kalıbı fırına tekrar koyup fırının içerisindeki sıcaklıkla sosun çekmesini bekliyoruz
  • Hepsi bu kadar :)
  • Afiyet Olsun...


NOT: Kalıp kullanmakta zorlananlar, yerine tepsiyi tercih edebilirler.