17 Haziran 2014 Salı

FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ

FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ
FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ

FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU İÇİN MALZEMELER


  • 1 paket mantar
  • 3 yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 soğan
  • 400 gram kuzu
  • 4 domates
  • tuz
  • sıvıyağ
  • karabiber
  • su

PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • tereyağı
  • tuz
  • su


HAZIRLANIŞI:

Elimizdeki kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencereye biraz sıvıyağ koyup eti içine döküyoruz ve kavurma işlemine başlıyoruz. Et suyunu bırakıp suyunu çekene dek pişiriyoruz. Mantarı, soğanı, sarımsağı da güzelce doğruyoruz. Sarımsağı ve soğanı döküp soteliyoruz. Daha sonra salçasını ekliyoruz. Biberleri doğruyoruz, tencereye koyuyoruz. En son domatesleri soyduktan sonra doğrayıp ekliyoruz. Biraz sıcak su ilave ediyoruz.

Tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Farklı bir tencereye tereyağını bırakıyoruz, arpa şehriyeyi koyarak kavuruyoruz. Tuzunu koyuyoruz. Küçük güveç kaplarına kavrulmuş arpa şehriyeyi paylaştırıyoruz. Üzerine etli harcı pay ediyoruz. Üzerine de sıcak su koyup birer dilim domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.  Hepsi bu kadar :) Afiyet Olsun...