14 Haziran 2014 Cumartesi

UN HELVASI TARİFİ

UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI TARİFİ

UN HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 125 gr. tereyağı
  • 3,5 su bardağı  un
  • 4 su bardağı  toz şeker
  • 1 çay bardağı  sıvıyağ




YAPILIŞI

Genişçe bir çelik tencereye unumuzu boşaltıyoruz Unun rengi koyu oluncaya dek unu kavuruyoruz. Unun yanmaması için hızlı bir şekilde unu karıştırıyoruz. Rengi koyuya döndükten  sonra sıvıyağı ve tereyağını koyuyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz. Farklı bir tencerede suyu ve toz şekeri kaynatıyoruz. Arzuya göre helvanın içine kırık ceviz de katılabilir. Yağla da kavurduktan sonra şerbetini veriyoruz.

Tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Kapağını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Yuvarlak cam fırın kabını yağlıyoruz. İçine helvanın büyük bir bölümünü koyuyoruz ve üzerini spatulayla düzeltiyoruz. Helvayı bıçakla baklava deseni olacak şekilde kesiyoruz. Üzerine de iki kaşıkla şekil verdiğimiz helvaları diziyoruz. Son olarak dizdiğimiz parçaların üzerine de birer parça ceviz koyarak servise hazır hale getiriyoruz.