11 Nisan 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI TART TARİFİ

ÇİKOLATALI TART TARİFİ
ÇİKOLATALI TART TARİFİ

MALZEMELER:

  • 2 s.b un
  • 3 ç.k pudra şekeri
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • yarım p. kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım ç.b soğuk su

İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ OLANLAR:

  • 2 p.labne peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 s.b toz şeker
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 ç.k kakao

ÜZERİ İÇİN GEREKLİ MALZEME:

  • hindistan cevizi


YAPILIŞI:

Karıştırma kabının içine unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz.Bu malzemelerin ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve yumurtasını koyuyoruz. Ortadaki tereyağı ve yumurtayla beraber kenerlardan un alarak  yoğuruyoruz.Yarım çay bardağı soğuk su döküyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar  yoğurmaya devam ediyoruz.  Yağlanmış tart kalıbına  hamuru koyuyoruz.Elimizle hamuru genişletiyoruz ve kalıbı tamamen kaplıyoruz. Kalıbın kenarlarına kadar hamuru yükseltiyoruz.

İÇ HARÇININ YAPILIŞI:

Bitter çikolatayı parçalayıp geniş bir kaseye koyup benmari usulu eretiyoruz.Eriyen çikolatanın içirisine toz şekerini  ve yumurtayı koyup  çırpma teliyle hızlıca çırpılır.Kakaoyu da koyup biraz çırptıktan sonra  labne peynirini koyuyoruz, Tart kalıbındaki hamurun üzerine çikolatalı sosu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tartı soğumaya bırakıyoruz. Üzerine hindistan cevizi serperek servis ediyoruz