8 Nisan 2015 Çarşamba

KÖZ BİBER SOSLU BARBUNYA SALATASI TARİFİ

KÖZ BİBER SOSLU BARBUNYA SALATASI TARİFİ
KÖZ BİBER SOSLU BARBUNYA SALATASI TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 5 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 demet renkli karışık yeşillik

SOSU İÇİN:

  • 5 közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 1 adet limon




YAPILIŞI:

İlk önce barbunyayı haşlıyoruz,daha sonra süzüyoruz ve sogumaya bırakıyoruz. Servis tabağına yeşillikleri  iri doğrayarak koyuyoruz.Daha sonra Üzerine soguyan barbunyayı koyuyoruz. Kenarlara ve etrafına tane mısırları serpiyoruz. Taze soğanları ince ince kıyıp ve üzerine koyuyoruz.

SOSUNUN HAZIRLANIŞI:

Közlenmiş kırmızı biberleri,sarımsağı doğrayıcıya koyuyoruz.Limonun suyunu sıkıyoruz ve zeytinyağını doğrayıcıdaki malzemelerin içine ekliyoruz ve doğrayıcıdan geçirerek sos haline getiriyoruz. Sosumuzu Salatanın üzerine gelecek şekilde döküyoruz. Ortasına bir tutam maydanoz veya dere otu ile süsleyerek  servis ediyoruz.