3 Nisan 2015 Cuma

SEBZELİ PATATESLİ TAVUK TARİFİ

SEBZELİ PATATESLİ TAVUK
SEBZELİ PATATESLİ TAVUK

MALZEMELER
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 kapya (kırmızı) biber
  • 500 gr mantar
  • 4 adet dolmalık biber
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • taze biberiye
  • 1 diş sarımsak


SERVİSİ İÇİN:

  • 4 adet patates
  • tuz
  • toz kırmızı biber
  • zeytinyağı
  • kuru nane



HAZIRLANIŞI:

Patatesleri soyuyoruz ve patatesleri halka halka dilimliyoruz. Karıştırma kabında patatesleri, zeytinyağı,tuz,kuru nane ve toz kırmızı biberle harmanlıyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Tavuk göğsünü,dolmalık biberleri, kapyaları jülyen doğruyoruz. Mantarları dilimliyoruz. Soğanları da piyazlık doğruyoruz. İki ayrı tavaya zeytinyağı döküyoruz. Bir tavaya tavuk göğüsünü diğerine mantarı koyuyoruz ve ikisini pişiriyoruz. Tavuk da mantar da suyunu  çekene kadar pişiriyoruz. Tavuğun tavasına doğranmış sarımsakları ekliyoruz. Mantar tavasına da soğanı ve biberleri ekliyoruz,kavrulmaya bırakıyoruz.

Onları azıcık kavurduktan sonra tuz, karabiber ve taze biberiye yaprakları atıyoruz. Karıştırıyoruz ve servis tabağına koyuyoruz. Üzerine fırından çıkan patatesleri üzerine dizerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...