18 Nisan 2015 Cumartesi

ZEYTİNLİ KEKİKLİ EKMEK

ZEYTİNLİ KEKİKLİ EKMEK
ZEYTİNLİ KEKİKLİ EKMEK

MALZEME LİSTESİ:

  • 4 s.b un
  • yarım paket yaş maya
  • 2 ç.k yoğurt
  • yarım ç.b zeytinyağı
  • 1 tas siyah zeytin
  • 1 tas biberli zeytin
  • tuz
  • su




YAPILIŞI:

Çekirdekleri ayıklanmış siyah , biberli yeşil zeytinleri ve taze kekiği doğruyoruz. Hepsini bıçakla tekrar tekrar incecik kıyıyoruz.

Karıştırma kabını alıp içine unu, tuzunu ve ortaya yaş mayayı koyuyoruz.Doğradığımız malzemeleri unun üzerine serpiyoruz.Unun üzerine zeytin yağı ve yoğurdu ilave ekliyoruz.Daha sonra ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz ve daha sonra hamuru yoğuruyoruz. Hamuru özleşene kadar 4-5 dakika yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve hamurun da üzerine un serperek merdaneyle açıyoruz. Hamurdan kare bir kalıpla veya bıçakla parçalar kesiyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları diziyoruz ve tepside 10 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.