28 Mart 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
MALZEMELER

  • Yarım çay b. süt
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1 ad. yumurta
  • 1 su b. nişasta
  • 1 pk. tereyağı
  • 1 pk. vanilya
  • 2 ymk. kaşığı yoğurt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • 3 yemek k. pudra şekeri (veya toz şeker)
  • 1 tatlı k. tarçın
  • 1 avuç ceviz
  • 3 ad. elma

Üzeri için;

  • Pudra şekeri




YAPILIŞI

3 adet elmayı rendeleyip sığacağı ölçüde bir tavaya boşaltıyoruz. Elmaların suyu çekilinceye kadar zaman zaman karıştırarak pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri (veya toz şeker), ceviz içi ve tarçın eklenerek karıştırıyoruz. Oluşan bu hiç harcı ocaktan alarak soğuması için bekletiyoruz. Hamuru için yoğurt,tereyağı,yumurta ve süt bir kaba alınarak elle krema kıvamına gelmesine kadar karıştırıyoruz.

Daha sonra üzerine pudra şekeri, nişasta, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Ara ara un ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğuruyoruz. (Bu tarifte toplam 4,5 su bardağı un kullanılmıştır.)

Hamurdan bir parça koparıp elle beze haline getiriyoruz. Oklava ile bezeyi açıyoruz.Üzerine bir bıçakla kesikler atıyoruz. Hazırladığımız elmalı iç harcından bir parça alıp hamurun üzerine koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. İç harcı koyup sardığımız bu hamura yarım ay şekli veriyoruz. Ardından fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizmeye başlıyoruz.Tüm hamuru bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra fırın 175 dereceye alınır. Kurabiyeler çok fazla pembeleşmeden fırından çıkarılır. Çıkarıldıktan ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir.