12 Nisan 2016 Salı

Katmer Tarifi (Ardahan Usülü)

Katmer Tarifi (Ardahan Usülü)
Katmer Tarifi (Ardahan Usülü)

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250gr. tereyağı
  • Ilık Su (hamur ele yapışmayacak şekilde göz kararı)



Yapılışı

Un, maya ve tuz genişçe bir kaba alınarak üzerine su eklenir ve hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Mayalanmasını beklemeden 12 bezeye ayrılır ve hamur açılmaya başlanır. 6 tane beze açıldıktan sonra her birinin arasına eritilmiş tereyağı sürülerek katlanır. Tepsiye, resimdeki gibi yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Geriye kalan 6 beze de aynı şekilde yapılır. Tepsiye yerleştirilir. Fırına vermeden önce hamurun üzerine yağlanmış parmakların tersiyle hafifçe basılır. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.